1 Nisan 2020 Çarşamba

Ülkücü sitesi niye var ?



Teknik gelişmelerin baş döndürücü bir hızla ilerlediği, sosyal değişmelerin aşırı sapmalar ve yozlaşmalar gösterdiği bir çağda yaşıyoruz. Değişimin yönü ve derecesi önceden kestirme lemediğinden gerekli tedbirler alınamamaktadır. Doğru ve yan lış, iyi ve kötü, yararlı ve zararlı, güzel ve çirkin, helal ve haram iç içe geçmiş bulunmaktadır. Sosyal çatışmalar fertler ve kurum lar arasında olduğu gibi, bizzat ferdin kendi benliğinde de meydana gelmektedir.

Doğruyu ve iyiyi bilen birçok şahıs ve kuruluş dağınık, hatta birbiriyle çatışır duruma gelmiştir. Toplum içindeki bilgili, inançlı, kendisinden emin, tarihinden, değer ve inançlarından kopmamış olan aydınlar, yönetimde söz sahibi değildirler. Po potansiyel güç ve imkanlarımız âtil haldedir.

Son kırk yıllık tarihimiz gözümüzün önünde yaşandı. Yaş ortalaması elli olan bizler gelişmelere hiçbir zaman kayıtsız kalmadık. Bıkmaya, vazgeçmeye ve uzaklaşmaya hakkımız ol.

madığını biliyoruz. Bu düşünce ile önce dört kişi 1992 yılında bir araya geldik. Böylece "Türk Düşünce Hareketi" kurulmuş oldu. Daha sonra sayımız artarak 2000 yılında onalt kişilik merkez heyetini oluşturduk. Heyetimizdeki birçok arkadaşımız çok değerli eserler meydana getirdiler. Okunması gerektiğine inandığımız bu eserlerin ve merkez heyetini oluşturan şahısla rin isimlerini, kitabın sonunda Ek 4'te göreceksiniz.

Türkiye genelinde çok sayıda arkadaşımızla irtibatlı ola rak çalıştık. Ülkemizi, milletimizi ve bütün dünyayı ilgilendiren birçok konu üzerinde düşündük, tartıştık ve ortak akalla muta akal sağladığımız konulan diğer arkadaşlarla paylaştık. Di-

klerimizi, uyarılarmızı ilgili devlet kuruluşlarına, bazı siyah Setçilere, gazetecilere ve yöneticilere gönderdik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder