28 Ocak 2021 Perşembe

Türk Vatanı ve Yatanı Hakkında Faideli Bilgiler


 Türk vatanı Türk'ün atının ayağının bastığı yerdir. Bir Alman tarihçisi olan Ulrich Klever'in ifadesi ile kainatta Türk ün atının nallarının değmediği toprak parçası yoktur Ancak onlar bu yeryüzüne yayan veya bu tarihçinin deyimi ile. Tarihi varlık haline getiren sömürü tutkuları değil, insanlara ve toplumlara adalet ve hürriyet vermek suretiyle düşünce ve inanç özgürlüğü sağlamaktı."

Avrupa tarihini anlamak ve açıklamak için Osmanlı Türk tarihini bilmek gerektiği gibi, dünya tarihini Türkler olmadan öğrenmek ve değerlendirmek mümkün değildir. Türkler üzeri ne ayrıntılı araştırmalar yapan Alman araştırmacı Blumenthal ise Türkler hakkında şunları kaydeder: "Türkler denilince biz Almanlar, çoğu zaman bizde yaşayan ve Boğaz'dan (İstanbul Boğazı) gelen işçileri gözümüzde canlandırınız. Fakat son iki bin yıl içerisinde neredeyse Avrupa'nın ve Asya'nın tüm halkları, bu Türk halkları ile temas halinde oldu ve onları vahşi savaşçılar olarak tanıdılar. Lakin bu göçlerle birlikte neredeyse her zaman kültürel yenilikler ve kültürel ilerlemeler meydana gelmiş tir. Böylece denilebilir ki; Eğer Türk halkları olmasaydı, bugün Avrupa daha kötü durumda olurdu "

Türkler'in İslâmiyet'le tanışmaları, Halife Hz. Ömer döneminde başlar. Daha sonraki yıllarda Türklerin topluluklar halinde Müslüman olduğu görülür. Hz Muhammed (s.o.s.)'in amcası Hz. Abbas'ın küçük oğlu Hz. Kusem'in türbesi, bugün Özbekistan'ın Semerkant şehrindedir. Türkler, Müslüman olduktan sonra tarihte büyük imparatorluklar ve medeniyetler kurmuşlardır.

Bugün Türklerin yoğun olarak yaşadığı topraklara Türk ülkesi ve bu ülkelerin tümüne "Türk Dünyası" adı veriliyor. Türk Dünyası'nın dil, din, irk, kültür ve medeniyet bakımından ortak paydaları vardır.

Isıg Köylü Türkler'in Batı macerası da emperyalist değildir. Her maceranın bir başlangıcı, belli süreçleri ve sonu vardır. Batı, Türklerin Batı'ya gelişini hâlâ bir maceradan ibaret sananlar var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder